איך להתמודד עם התקף חרדה?
כל מי שחווה התקף חרדה יודע כי מדובר ברגעים קשים ומפחידים במיוחד שמגיעים משום מקום.
אלו אמנם רגעים קצרים, אבל התחושות שנחוות במהלכם מרגישות כאילו הן לעולם לא יגמרו: הדופק טס, קשה לך לנשום, המחשבות מעורפלות, יש תחושה של אי שקט וחוסר מנוחה ושום דבר לא מצליח להרגיע אותך. התחושה היא כאילו בעוד רגע יהיה לך התקף לב, ועד שההתקף ייגמר כנראה שהמוות או השיגעון ישתלטו עליך.
התמודדות עם חרדות מתחלקת ל-2: התמודדות בשגרה ובזמן התקף חרדה. הנה כמה טיפים שיעזרו לך להרגיע את החרדה ולהתגבר עליה ביומיום וגם אם נקלעת להתקף.
נסו את התרגילים הבאים:
לנשום עמוק ולהרפות את השרירים– נסה למנוע מההתקף להחריף: אם אתה מרגיש התקף חרדה בדרך, נשום נשימות עמוקות והרפה את השרירים בטכניקה של מתיחה והרפיה. התמקד כל פעם באזור אחר, מתח את השרירים למספר שניות והרפה, ואל תשכח לנשום.
הרגישו את הגוף שלכם– מתחו ואת הזרועות למעלה, געו באצבעות, געו ברגליים. תחושו את הגוף שלכם. זה עשוי לעזור להרגיע את תחושת חוסר השליטה וחוסר הגבולות ולשים גבול לחרדה.
אל תישארו לבד– אל תתביישי לשתף אנשים קרובים במה שקורה לך. הבושה, הבדידות והתחושה שאף אחד לא מסוגל להבין מה את עוברת עשויים להגביר את החרדה. כאשר את חווה התקף, פני לאדם קרוב שאת יודע ת שתוכלי לסמוך עליו במצבים כאלה ובקשי את עזרתו – דברי עימו בטלפון או בקשי שיבוא לשהות איתך פיזית, העיקר שתרגיש י שאת לא לבד.
שנוי אווירה– זה יכול להיות שינוי של הסביבה או פשוט מיקוד במשהו אחר. כשאתה מתחיל לזהות סימנים של התקף, נסה להתמקד בכל דבר אחר: תשיר שיר שאתה אוהב במיוחד, ספר לעצמך בדיחה – כל דבר שעשוי לעצור את תהליך המחשבה השלילית שמביא להתקפי פאניקה. מרגע שמצאת משהו שעובד בשבילך זכור אותו ודבוק בטכניקה הזו בפעם הבאה.
אל תפחדי מההתקף – פחד מגביר פחד. פחד מהתקף החרדה מגביר הפרעות חרדה ולכן, לפעמים דווקא הניסיון להימנע מהתקפים כאלה עלול להגביר אותם. זכור כי בסך הכול התקף חרדה נמשך זמן מוגבל. קבל את זה והרפה מהפחד.